Stefan Biehl

Driver sen 2016 Mayfly, målsättningen är att hitta egna produkter till rätt pris.

Älskar att utveckla nya ideer, material och verktyg. Brinner för flugbindning och flugfiske. Favorit Fisken är öring och lägger gärna tid för att hitta större individer, men fiskar allt som går från gädda till kustöring.

Binder flugor sen 12 års åldern, med många mässor, kurser och hjälpande händer digitalt.

Gillar att resa och försöker ständigt ha någon fiskeresa att drömma mig bort om.

Innehar det inofficiella världsrekordet i streaking caddis på tid, 54 sekunder.

Peter Svensson

Jag heter Peter och bor några mil söder om Kalmar tillsammans med min fru, vi ha två st vuxna grabbar. Jag har flugfiskat sedan början av 2000-talet. Jag tänker att dom flesta fiskar går att fånga på fluga. På hemmaplan blir det ofta flugfiske efter gädda, regnbåge eller andra prickiga fiskar. När tillfälle bjuds åker jag gärna till fjällen för att fiska öring och harr i strömmande vatten.

Jag har bundit flugor sedan jag började flugfiska, det är få saker som slår att fånga fisk på egenbundna flugor. Jag försöker hela tiden förbättra detaljer och metoder, ja allt som har med mitt flugfiskande att göra.

Jag har sedan många år bloggat om flugfiske via FishEco, min flugfiskeblogg heter Gälgreppet. När jag inte bloggar eller är ute och svingar mitt flugspö arbetar jag som ambulanssjuksköterska, ett jobb som ger väldigt mycket tillbaka.

Jag driver även Youtubekanalen Every Fish Counts tillsammans med Andreas. Sedan våren 2022 är jag tillsammans med Andreas flugfiskeredaktör för den nystartade flugfiskedelen i Magazinfisheco, FishEco Flugfiske. Att föreviga fiskeupplevelser i form av text, bild eller film har blivit en naturlig del i flugfisket.

Magnus Forsberg Foppazonker på instagram.

Jag är 42 år gammal och bor i Mullsjö med fru och två barn. Till vardags jobbar jag som processtekniker. Jag har bundit flugor i 30 år. Jag binder framförallt nymfer och streamers, gärna åt det realistiska hållet. Öring, Regnbåge och Gädda är mina huvudarter när jag svingar flugspöt.

Jag fiskar både å, sjö och hav. Jag lever för min flugbindning och flugfiske.

Mitt mål är att lära mig nya saker och utvecklas så mycket som möjligt.

Jörgen Danielsson

Jörgen heter jag och är 53år. Bor tillsammans med min sambo på en gård i Valdemarsvik. Jag jobbar som träslöjds lärare på Vammarskolan. Tidigare år jobbade jag som specialsnickare uppe i Dalarna och det yrket höll jag på med i 32år! Fisket är något jag brinner för och då framförallt torrflugefiske i strömmande vatten,små flugor som öringen samt harren slörpar i sig.. Jag njuter som mest när man smyger efter kanten uppströms på vakande öring! Flugbindningen är något jag håller på med dagligen... Testar mig fram med olika material och hittar på nya mönster... Studera insekterna vid vattnet är något som jag lägger mycket tid på.. Min läromästare inom flugbindningen var en fantastisk flugbindare (Stig Engström) Bind i vind/Jörgen

Andreas Paschek

My name is Andreas Paschek and I was born in Austria in 1977, where I still live with my wife. We are both flyfishers and flytyers and are fortunate to live close to a river. I mainly fish for grayling, rainbow and brown trout, with hucho being on the program in the winter. Although I love fishing a dry fly on a split cane, I also use nymph, double handed as well as Japanese tenkara rods. Therefore, from the large streamer hook to the smallest dry fly, all patterns can be found in the jaws of my tying vice. For me, fly fishing is the most beautiful way to enjoy nature and fly tying is the most pleasant way of meditation.

Lars Persson

Lars Persson heter jag. Vardagarna tillbringas som snickare i Linköping, Östergötlands län. Sämsta tänkbara stället att bo om man som jag vill fiska vild öring I strömmande vatten. Åker norröver varje sommar, brukar bli mellan 2-4 veckor i sträck i mitt lilla paradis. Älskar fjällmiljön med det ginklara vattnet, kan vara utmanande men det är ju då man utvecklas Flugor har jag bundit sedan sommaren 2017, bortsett från några tafatta försök några år innan. Bindningen är för mig mer än en hobby, det är ett ställe där jag rensar skallen och drömmer mig bort. Gillar att experimentera vid städet, många flugor blir riktigt misslyckade men ofta blir det ganska lyckat oxå. Skitfiske!

Bengt Jansson

Hej på er. Bengt heter jag och är 47år. Bor tillsammans med min sambo och våra två barn i en villa i Källby, som ligger mellan Götene och Lidköping. Började flugfiska när jag var runt 20år och band då också min första fluga, band endast väldigt sporadiskt fram till ungefär 2016 då jag verkligen fastnade för flugbindandet. Jag binder enbart torrflugor och kläckare. Har en viss förkärlek till kläckare och är också oftast det som knyts på tafsspetsen när jag fiskar. Fiskar främst efter Öring/Harr och då styrs kosan norröver. När jag fiskar på ”hemmaplan” så blir det efter Regnbåge och Öring och då brukar det bli några besök till Baltak, Åsen eller vackra Edsån. Vi kanske möts vid något vatten i framtiden, skitfiske på er.

Andreas Olsson

Andreas heter jag och är 36 år gammal bor i villa tillsammans med min fru och fyra barn (2 bonusbarn). Stor fiskefantast som ofta får höra att jag är född i fel ände av Sverige. Drömmer mig ofta bort mot fjällens strömmande vatten. Fiskar det mesta som går att fånga på fluga.

Favoriten är öring på torrfluga, gädda på grunda vatten och sommarfiske efter abborre. Har ett stort fotointresse och att ta fina bilder under fisketurerna är också en viktig del av mitt flugfiske. Under vinterhalvåret blir det dessutom väldigt många kvällar vid flugbindarstädet.

Driver bloggen Flugfiskaren i Småland, skriver för Flugfiske i Norden sedan något år tillbaka. Från och med 2022 också redaktör tillsammans med Peter Svensson för nystartade FishEco Flugfiske som är en del av MagazineFishEco.

Roger Helander

Roger Helander heter jag. Jag kommer från Borlänge men sen drygt ett år tillbaka bor jag i härliga Härjedalen. Flyttade dit för att komma närmare fjällen och mina fiskevatten. Jag fiskar uteslutande torrfluga efter harr och öring i strömmande vatten. Flugbindning har jag fuskat lite med sen tonåren, men det var 2015 jag blev riktigt biten. Jag binder torrflugor för det fisket jag utövar och har blivit väldigt förtjust i att använda älg/rådjur/hjorthår i mitt bindande. Mycket beroende på att jag jagar lite själv och det känns bra att ta rätt på mer än köttet vid jakten.

Tillagd i varukorgen